Afrika

Gepubliceerd op 12 september 2018 09:42

05-01-2018


Mama houdt van natuur en cultuur, en ik van wilde dieren. De keuze voor Zuid - Afrika was al snel gemaakt.

De feestdagen waren inmiddels achter de rug. Zo zenuwachtig dat ik was, uit angst om thuis en Takkie te missen stond er een fantastische reis op ons te wachten. Zuid - Afrika it is.
Het was zo ver, papa had ons afgezet op Schiphol en het avontuur kon gaan beginnen.
Al snel had ik mijn hart verloren en wat ik niet had verwacht is dat ik niet meer naar huis wilde. Na 3 weken genieten zat ik huilend terug in het vliegtuig, volgens mij ben ik nog nooit zo gelukkig geweest.

De droom om ooit nog terug te gaan was sterk, heel sterk. Met een plotselinge baanwissel en ineens drie weken vakantie, wat spaargeld en een snel bedacht plan had ik een ticket geboekt... Zuid - Afrika juli 2017 ik kom eraan. Het enige verschil, ik ging alleen en met een rugzak. Wat een onvergetelijke ervaring was dat. Spannend was het zeker om als vrouw alleen rond te reizen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat dit het indrukwekkendste is dat ik ooit heb meegemaakt, als vrouw alleen, met rugzak reizen door Zuid - Afrika. En ook dit keer wilde ik niet naar huis, opnieuw huilend in het vliegtuig zat na drie weken een onvergetelijke reis erop. Terug naar het werkende leven.

En zo impulsief dat ik ben, boekte ik nog een ticket.. Dit keer voor oktober, Plan: Naar iemand die ik heb leren kennen... Tja dat liep iets anders dan gepland... Het werd een 5 daagse safari. Mijn droom kwam uit, de derde keer zag ik dan eindelijk The Big Five.

Inmiddels ben ik al 11 maanden terug uit Afrika, maar de behoefte om terug te gaan is groot. Voor vakantie maar vooral om er langere tijd te verblijven. Wie weet... ooit...


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.